Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no

Konsernet

Printer-ikon  Utskriftsvennlig versjon

Foruten morselskapet, består Molde kommune organisasjonsmessig av forskjellige selskapsformer som naturlig inngår i konsernet som et tilskudd til kommunens egne tjenesteleveranser.

Molde kommune er den største arbeidsgiveren i kommunen og leverer et vidt spekter av tjenester til kommunens innbyggere, men også i en viss grad til innbyggerne i regionen for øvrig. Dette skjer i hovedsak gjennom kommunens egen organisasjon, men ofte i samarbeid med de kommunale foretakene, andre kommuner, fylkeskommune og stat. Kommunen kjøper også tjenester fra private aktører i et visst omfang.

Kommunale foretak

Kommunestyret i Molde har opprettet 4 forskjellige kommunale foretak:

  • Molde Eiendom KF har ansvaret for drift og vedlikehold av kommunens formålsbygg og for å dekke kommunens behov for boliger til ulike målgrupper.
  • Molde Vann og Avløp KF har ansvaret for kommunens selvkostområder på vann- og avløpsområdet i tillegg til å levere enkelte øvrige tjenester til kommuneorganisasjonen.
  • Moldebadet KF startet opp sin drift ved Moldebadet i april 2010.
  • Molde Havnevesen KF er et eiendomsselskap uten egne ansatte etter at kommunen var med å etablere et eget interkommunalt selskap.

Kommunale aksjeselskap

Interkommunale selskap og interkommunale samarbeid

Konsernkart

Konsernkart

Aktuelle lenker

Årsrapport 2018 Molde kommune

Tidligere årsrapporter